Kiracı kilidi değiştirir mi? Kiracı kilidi değiştirir mi?, Ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir mi?, Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?, Hangi masraflar kiracıya aittir?, Ev sahibi kiracıyı çıkarmak için kaç ay önceden haber vermeli?
Kiracı kilidi değiştirir mi?
Ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir mi?, Kiracının evin kilidini değiştiremeyeceğine dair herhangi yasal engel bulunmamaktadır.
Ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir mi?
Ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir mi?,
Kiracının evin kilidini değiştiremeyeceğine dair herhangi yasal engel bulunmamaktadır.Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?
Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?,
Kiracının kira bedelini ödememesi durumunda, ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir. Ancak, kiracının eşyalarına el koymak için ev sahibinin mahkemeden izin alması gerekmektedir. Mahkeme izni alındıktan sonra, ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir.Hangi masraflar kiracıya aittir?
Hangi masraflar kiracıya aittir?,
Türk Borçlar Kanunu'nun 351. maddesi uyarınca, ev sahibinin kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için evin kullanılması gerekliyse, kiracıyı evden tahliye etme hakkı vardır. Bu nedenle, ev sahibinin annesinin oturması için kiracıyı çıkarması hukuken mümkündür.Ev sahibi kiracıyı çıkarmak için kaç ay önceden haber vermeli?
Ev sahibi kiracıyı çıkarmak için kaç ay önceden haber vermeli?,
TBK madde 317'ye göre kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Burada kullanım giderlerinden kasıt; elektrik, su, doğal gaz veya temizlik bedeli gibi gider kalemleridir. Dikkat edilirse bunlar, kiracının kullanımına bağlı olan giderlerdir.Kiracı kapı kilidini değiştirmek mi?
Kiracı kapı kilidini değiştirmek mi?,
Bu durumda, belirsiz süreli kira sözleşmesi söz konusuysa her 6 aylık kira dönemi sonunda 3 ay içinde, belirli süreli kira sözleşmesi söz konusuysa kira sözleşmesi sona ermeden 1 ay önce kiracıya fesih bildiriminde bulunulması gerekir. Bildirime rağmen, kiracı kiralanandan çıkmazsa tahliye davası açılabilir.Ev sahibi direk evden çıkarabilir mi?
Ev sahibi direk evden çıkarabilir mi?,
Kiracının evin kilidini değiştiremeyeceğine dair herhangi yasal engel bulunmamaktadır.Ev sahibi %100 zam yapabilir mi?
Ev sahibi %100 zam yapabilir mi?,
Bu düzenlemelere göre, ev sahibinin kiracıyı tahliye etme hakkı, belirli şartlara tabidir. Borçlar Kanunu'nun 351. maddesine göre, ev sahibinin kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için evin kullanılması gerekliyse, kiracıyı evden tahliye etme hakkına sahiptir.Ev sahibi 25 i kabul etmezse ne olur?
Ev sahibi 25 i kabul etmezse ne olur?,
Ancak getirilen yasal düzenleme ile 11.06.2022 – 01.07.2024 tarih aralığında yenilenen kira sözleşmelerinde geçerli olmak üzere kira artış oranı en fazla %25 olabilecektir. Yani ev sahibi %25 üzerinde kira artışı yapamayacaktır.Ev sahibi %25 ten fazla zam yapabilir mi?
Ev sahibi %25 ten fazla zam yapabilir mi?,
Özetle kira sözleşmesine eklenecek ara zam veya yüzde 25 artış oranının üzerinde artış gibi hükümler geçersizdir ve kiracı, söz konusu maddelerin geçersizliğini mahkemeye taşıyarak bir anlamda fazla kira artışını şikâyet edebilir.Kiralık evde elektrik arızası kime aittir?
Kiralık evde elektrik arızası kime aittir?,
Türk Borçlar Kanunu uyarınca kira artış oranı %25'ten fazla olamaz.