Yağlama içine ne konur?
Yağlama içine ne konur? Yağlama içine ne konur?, Yağlama hamuruna ne giriyor?, Kayseri yağlamasının malzemeleri nelerdir?, Yağlamaya salça konur mu?, Hazır lavaştan yağlama olur mu?, Yağlama harcına ne konur?
Yağlama içine ne konur?
Yağlama hamuruna ne giriyor?, 350 gram kıyma.
1,5 yemek kaşığı domates salçası
3 tane rendelenmiş domates.
4-5 tane yeşil sivri biber.
1 tane kuru soğan.
1 çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı kırmızı toz biber.
1 çay kaşığı tuz.
Yağlama hamuruna ne giriyor?
Yağlama hamuruna ne giriyor?,
Un, yoğurt, sıvı yağ, tuz, maya ve yeterli miktardaki su ile orta sertlikte bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler 1 mm kalınlığında 20-25 cm çapında açılır, sac veya teflon tavada pişirilir. Kayseri yağlamasının malzemeleri nelerdir?
Kayseri yağlamasının malzemeleri nelerdir?,
Kıymanın rengi dönüp suyunu çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar kavuralım. Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de malzemelerimizin üzerine ekleyelim, kavuralım. Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Yağlamaya salça konur mu?
Yağlamaya salça konur mu?,
Kat kat yufka arasına nefis bir kıymalı harcın gelmesiyle oluşur bu harika tarif. Tarifin en zor kısmı ise tek tek lavaşlarını hazırlamak. Ancak o kadar vaktiniz yoksa bu sizin yağlama yapmanız hiç engel olmasın. Hazır lavaşları kullanarak da bu tarifi hazırlamanız mümkün. Hazır lavaştan yağlama olur mu?
Hazır lavaştan yağlama olur mu?,
Kayseri Yağlaması; coğrafi sınırda “şebit” adı verilen lavaş ekmek üzerine kıymalı harç konulması suretiyle üretilen ve sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edilen bir yemektir. Yağlama harcına ne konur?
Yağlama harcına ne konur?,
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifinin Püf Noktası
Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanın. Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Kayseri yağlaması hamuruna ne denir?
Kayseri yağlaması hamuruna ne denir?,
Şebit kelimesinin anlamı 'Yufka Ekmek'tir. şebit. iç anadoluda (kayseri civarı) yapılan yöresel yemek. pizzayla mantı karışımı bir yiyecektir*. yemesi zordur, üstünüz başınız yogurt,sos* olur. ama yedikten sonra insanın "aman be giden üstüm başım olsun var mı benden daha keyiflisi, göbeklisi" diyesi gelir. Kayseri yağlaması hamuruna süt konur mu?
Kayseri yağlaması hamuruna süt konur mu?,
İyice kavurduktan sonra, kıyma eklenir. Kıyma biraz kavrulduktan sonra, robotta çektiğimiz domates ve maydanoz eklenir. Şebit ne demek?
Şebit ne demek?,
1 büyük soğan. 500 gr kıyma. 1 yeşil biber. 1 yemek kaşığı domates salçası Kayseri yağlaması na hangi baharatlar konur?
Kayseri yağlaması na hangi baharatlar konur?,
Kayseri yağlaması, yoğurtsuz olarak da servis edilebilir. Fakat en lezzetli servis şekli üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilmesidir. Hazırlanan yağlama üçgen şekilde dilimlenip, sıcak olarak servis edilmelidir. Yağlamada domates olur mu?
Yağlamada domates olur mu?,
Lavaşlar piştikten sonra, sadece bu iş için temin ettiğiniz temiz bir sprey şişesiyle lavaşların üzerini hafifçe ıslatın. Her iki yüzüne de bir kaç kez su püskürtün. Bu şekilde lavaşlar gerçekten yumuşacık oluyor. Merak etmeyin hamurlaşma olmaz.